Varför man ska ha en blogg

Varför ska man ha en blogg? Det kan tyckas som en ensidig sysselsättning, där du skriver om sitt liv och ingenting mer. Vissa kanske tänker att man måste vara självupptagen för att ha en blogg. Ingenting kunde vara längre från sanningen! Det finns alla möjliga bloggar – allt från livsstilsbloggar och bloggar om bloggarens/bloggerskans personliga liv i fråga, till bloggar om politik, trädgård och bilar. Oavsett vad just ditt intresse är, så finns det en anledning att starta en blogg. Följ med och läs om några av fördelarna med detta sätt att skriva!

Även om du nu är sugen på att starta en blogg, så kan det kanske vara lite svårt att veta hur du ska börja. Det finns en hel del att tänka på, och på sajten hur.se kan du hitta mängder av tips på hur du kan göra. Du bör välja rätt bloggdomän, skapa en snygg layout, vara säker på vad ditt innehåll ska vara och en hel del andra saker. Känner du dig lite osäker – börja inte direkt, utan läs på lite innan! Detta kan du göra på hur.se.

Välj dina läsare

Oavsett vilken typ av blogg som du vill börja skriva, är det viktigt att du funderar på vem den tänkta läsaren är. Är hen som du, eller finns det en bredare målgrupp? Hur gammal är din läsare? Vad är hen ute efter när hen läser din blogg? Kanske låter det lite ”säljigt” att tänka på det här sättet, men egentligen är det inte svårare än att du de facto vill att någon ska läsa din blogg. Du bloggar ju för att få ut något som du har gjort!

Självpublicering

Just det här är en av de viktigaste anledningarna varför så många bloggar. Det är helt enkelt ett superenkelt och helt kostnadsfritt sätt att få ut saker som du har skrivit, foton du har tagit, tankar, recept eller annan kunskap som du går omkring och bär på. Många bloggdomäner låter dig också ställa in huruvida du vill att dina läsare ska kunna kommentera eller inte. Detta är ett jättebra sätt att få direktkontakt med den som tar del av ditt content. Kort sagt, det finns massor av anledningar till att börja blogga!