Webbdesigntips för nybörjare

När du ska designa en hemsida finns det en del små tips som du bör tänka på för att göra det enklare för dig. Prioritet nummer ett när du sysslar med webbdesign är att hålla det enkelt. Ingen gillar en hemsida som är svårnavigerad och där det finns en massa plotter överallt. En hemsida ska ha en röd tråd och följa en logik som gör att besökaren hittar det han söker efter.

Sedan är det minst lika viktigt att du har en professionell framtoning på din hemsida. Om din sida inte framstår som seriös kommer besökarna inte att bli långvariga där. Trafiken på din hemsida är det som gör att den överlever, utan besökare finns det ingen hemsida helt enkelt. Använd dig av fakta och tydliga menyer för att ge ett seriöst och professionellt intryck på de som surfar in på din hemsida.

Text, grafik och bilder

Webbdesigntips för nybörjare

När det kommer till design av din hemsida är texten mycket viktig. Det är väldigt viktigt att ha texter som är unika, alltså ingen kopierad content. Typsnittet är också väldigt viktigt, det ska vara enkelt att läsa och varken för stort eller litet. Välj därför med omsorg och tänk på att allt ska passa in i helheten på din hemsida. Använd färger som passar bra in med bakgrunden och bilderna på sajten.

Grafiken och bilderna är också väldigt viktiga. Välj bilder som är tydliga och skarpa, suddiga och pixliga bilder gör att din sajt inte kommer att framstå som seriös. Välj bilder, videor och animationer med bra grafik för att dina besökare ska trivas på din sajt. Använd inte för många olika färger när du skapar hemsidan, utan välj ett färgschema utan för mycket kontraster som ger ett seriöst och moget intryck.

Tänk också på att använda dig av SEO på texterna för att kunderna ska hitta till din hemsida vid användning av sökmotorer. Ha en egen flik med företagsinformation eller information om dig, en sida där besökarna hittar kontaktinformation och andra flikar för olika avdelningar. Det är viktigt att ha en tydlig struktur på hemsidan där det är enkelt att hitta det dina besökare letar efter. Med dessa tips kan du komma en bra bit på vägen.